Skinnebensbetændelse

 

Skinnebensbetændelse

Skinnebensbetændelse er en tilstand, der forårsager smerter i skinnebenene eller på forsiden af underbenene. Smerterne opstår på grund af overdreven eller gentagen belastning på skinnebenet og det væv, der forbinder det til de omkringliggende muskler. Denne belastning får musklerne til at svulme op som en forsvarsmekanisme, hvilket igen øger trykket mod knoglen og fører til smerte og inflammation. Smerten mærkes typisk under eller efter gang eller løb.

Symptomer på Skinnebensbetændelse

De vigtigste symptomer på skinnebensbetændelse inkluderer:

  • Ubehag på forsiden af underbenet med øget smerte på begge sider af skinnebenet under træning
  • Muskelsmerter langs den inderste del af underbenet, der forårsager ømhed, eller området bliver følsomt langs den inderste del af underbenet.


Årsager til Skinnebensbetændelse

  • Overbelastning og overforbrug af dine benmuskler, sener eller skinneben.
  • Det skyldes ofte aktiviteter med stor belastning og/eller gentagen træning af underbenene. Dette er en af grundene til, at løbere, gymnaster og dansere ofte oplever skinnebensbetændelse.


Behandling og Forebyggelse af Skinnebensbetændelse

  • Træn eller løb på flade, blødere overflader.
  • Reducer din træning med høj belastning ved enten at sænke din hastighed og/eller reducere din distance.
  • Skift til motion med lavere belastning, som f.eks. gåture, indtil smerten er aftaget.
  • Det er vigtigt, at du varmer godt op og graduerer dit træningsprogram.
  • Skinnebensbetændelse kan behandles derhjemme med hvile, anti-inflammatoriske smertestillende midler og is til at reducere hævelsen.
  • Det anbefales stærkt, at du investerer i støttende sko og Enertor Running PX1 indlægssåler, hvis du oplever tilbagevendende skader. Disse hjælpemidler kontrollerer bevægelser og giver stabilitet, hvilket reducerer arbejdsbyrden for dine underbensmuskler, og gør det dermed mindre sandsynligt, at du udvikler skinnebensbetændelse.

Hør hvad vores kunder siger

Dean P - Lider af skinnebensbetændelse

Vil varmt anbefale den nye PX1-version

Jeg elsker de nye PX1 Enertors. De føles mere støddæmpede og har en fantastisk tilbagevendende energi. Jeg har brugt Enertors til at stoppe skinnebensbetændelse og brud, som jeg plejede at få hvert år, og dette er det første år, hvor jeg ikke har haft brud, så de gør tydeligvis et godt stykke arbejde. Jeg har nu 3 par og vil varmt anbefale den nye PX1-version. Fortsæt det gode arbejde.

Helen D - Lider af skinnebensbetændelse

Meget behagelige kompressionsstrømper og indlægssåler.

Behagelige fra første løbetur, føltes lidt mærkelige, men jeg kan ikke mærke dem i mine sko nu. Hjælper også med min skinnebensbetændelse! Tak skal I have!

Dave A - Lider af skinnebensbetændelse

Kan slet ikke anbefale dem nok!

Da jeg trænede til et ultraløb, fik jeg skinnebensbetændelse. Min fysioterapeut anbefalede mig at prøve disse, da de gav bedre svangstøtte end de almindelige indlægssåler. Jeg har lige gennemført mit første 100 km ultraløb, og mine fødder og lægge havde det fantastisk hele dagen. Nul ømhed og smerter overhovedet. Jeg kunne ikke være mere tilfreds med disse indlægssåler. Det eneste problem, jeg fandt i begyndelsen, var, at de knirkede. En smule babypudder løste det.

Charlie M - Lider af skinnebensbetændelse

Utrolig god støtte

Købte for nylig disse, da mine dyrebare indlægssåler har nået slutningen af deres liv, og disse er utroligt behagelige med fremragende støtte. Jeg er platfodet, og løb kan forårsage skinnebensbetændelse, men disse modvirker det utroligt godt.