Svangstøttende løbesåler - Enertor.dk

Kan svanghøjde forudsige fremtidige løbeskader?

 

Kan højden på din løbesål forhindre dine løbeskader? Forskere siger, at det er muligt. Meningerne om, hvilke sko der er gode til høje eller lave svangbuer, har ændret sig gennem tiden, og på det seneste har de bedst kunnet beskrives som "brug det, der er behageligt". Den nyeste videnskab får alle til at genoverveje dette råd. Lad os tale om, hvordan løbesålens højde kan påvirke din krop og forudsige fremtidige skader.

Løbeskader med lav svang
Generelt viser undersøgelser, at løbere med lav svang har tendens til at udvikle ledskader og skader på blødt væv. Oftest viser de sig som løberknæ eller akillessenebetændelse. Løbere med lav svang har generelt mindre stivhed under løb - hvilket betyder, at musklerne tager en stor del af slæbet. Derfor er blødt væv oftere påvirket.


Løbeskader med høj svangI modsætning hertil er løbere med høj svanghøjde mere tilbøjelige til at løbe med stivhed i kroppen, som typisk absorberes af skeletstrukturen. Det fører til stressfrakturer og skinnebensbetændelse.


Hvad skal man gøre med denne information?
Det ser ud til, at svanghøjden trods alt kan have indflydelse på dit valg af sko. Hvis du har markant høje eller lave svangbuer og har skader, der kan forbindes med dem, er det måske på tide at undersøge det nærmere. Her er nogle ting, du kan gøre for at mindske risikoen for svangskader.Gå til en sportsfysiolog, og tag dig af begyndende skader. Mange af de skader, der er nævnt ovenfor, kan blive kroniske, hvis de ikke behandles tidligt.
Rådfør dig med en skopasser om dit behov for ekstra eller specifik støtte.
Undersøg, om ortopædiske indlæg kan give specialiseret støtte til dine svangbuer.
Overvej at træne med alternative trædemetoder eller andre biomekaniske justeringer for at reducere stivhed (hos løbere med høj svang) eller afbøde påvirkningen af blødt væv (hos løbere med lav svang).

Om Enertor PX-1 indlægssåler

Enertor indlægssåler er designet til at forebygge en række almindelige løbeskader og give mere komfort. De er designet af førende fodterapeuter til at reducere din risiko for skader, og det unikke design støtter din fod under hele træningen. Enertor-indlægssåler er forbedret med PX1-teknologi til beskyttelse mod stød, hvilket betyder, at de kan give mere stødabsorbering end nogen anden indlægssål. Vores ekspertise kombineret med den patenterede PX1-støddæmpningsteknologi gør det muligt for Enertor at levere de mest avancerede skadesforebyggende indlægssåler på markedet i dag.

 

Find dem her!

Group_Shot_Top_Down.webp__PID:943969de-ded2-40bf-b4fc-f3be2bf11d77 

Enertors indlægssåler kan købes i vores online shop.


Selv om Enertor har over 18 års erfaring med ortoser, er vores blogindhold kun til information, og det er ikke en erstatning for din egen læges medicinske rådgivning. Enertor råder alle med en skade til at søge deres egen læge - og ikke træffe nogen sundhedsmæssige eller medicinske beslutninger, der udelukkende er baseret på oplysninger, der findes på dette websted.

Translated with DeepL.com (free version)

Vil du føle forskellen?

KØB HER